Meghívás egy közös kirándulásra

Kedves Kiscsősziek, Élő Forrás tagság, Kollégák, Táncosok, Zenészek, kézműves Mesterek!!!

Kiscsősz Község Önkormányzata, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület és a Lakitelek Népfőiskola kétnapos kirándulási lehetőséget ajánl a falu lakói és az Egyesület kulturális életében résztvevő személyek számára. A kirándulás időpontja 2022. június 2-3 (csütörtök-péntek). Tudjuk, hogy a hétköznapi alkalom nem a legszerencsésebb, éppen ezért jelezzük ilyen korai időpontban, így mindenki tervezheti a munkahelyén az esetleges szabadnap igénylését. Ötven személyes autóbusszal utazunk, tehát a jelentkezéseket ennek megfelelően ötven fő létszámig fogadjuk. Az autóbusz, a szállás és az étkezés díját átvállaljuk, tehát a résztvevők számára ingyenes a program. A fent felsorolt költségek átvállalása mellett a szervezők fizetik a Hungarikum Kiállítóházba és Planetáriumba és a Szarvasi Arborétumba való belépést, ahol a magyar szellem kiemelkedő személyiségeiről és a Hungarikumokról nézünk meg egy kiállítást, illetve a Planetáriumban egy különleges filmet láthatunk. A komplexum területén szabadtéri strand, szaunák, és tanuszoda is található. Ezek igénybe vételét egyénileg, saját költségre tudja biztosítani a Népfőiskola.

Tervezett program:

Június 2. csütörtök

8.00 Indulás Kiscsőszről

Érkezés Lakitelekre, szállás elfoglalása

kb. 12.30 ebéd

13.00-15.00 a Lakitelek Népfőiskola látványosságainak megtekintése, történeti kalauzolás (Szent István Kápolna, Bibliaház, Emigrációs Könyvtár, Kácsor tanya, Pálinkazug, Tájoló jurták). Nemzeti Művelődési Intézet új kastély épületének megtekintése vezetett program keretében.

16.00    Kirándulás a természetbe – Lakitelek Tőserdő – séta a holt Tisza mentén

19.30 Vacsora

20.00 esti szabad program (uszoda, séta)

Június 2. péntek

8.00-9.00 reggeli

9.30-11.30 Szabad program, strandolási, szaunázási lehetőség, séta a parkokban

12.00 Hungarikum Kiállítóház és Planetárium megtekintése

13.00 Ebéd

14.00 Indulás Szarvasra, Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország Makettpark megtekintése

18.00 Indulás hazafelé, vacsora út közben, szervezetten.

Várható hazaérkezés Kiscsőszre 23.00

Kérjük, hogy a részvételi szándékot mielőbb jelezzék/jelezzétek! A jelentkezéseket a busz ülésszámának megfelelően fogadjuk, amennyiben a busz megtelik, lezárjuk a jelentkezést. A végső határidő 2022. május 15.

Jelentkezni a facebbok-on, Gaschler Beátánál lehet. Lehetséges továbbá személyesen, Gaschler Beátánál és Kovács Norbert Cimbinél.

Nagyon fontos, hogy ezt a lehetőséget a kiscsőszi lakóknak és a kulturális munkánkban részt vevő közösségeink tagjainak, kollégáinknak szánjuk! Tekintettel arra, hogy a költségeket a közösség pénzéből finanszírozzuk, nem tudunk fogadni távoli rokonokat, ismerősöket!!! Kérjük, hogy ez fel se merüljön! A közösséghez tartozó tagjaink házastársai számára csak akkor tudunk részvételi lehetőséget biztosítani, ha az autóbusz nem telik meg! Erről május 15-ét követően lehetséges az egyeztetés.

Várjuk a jelentkezőket, töltsünk együtt két tartalmas napot, erősítsük barátságainkat!

Kovács Norbert Cimbi és az Élő Forrás Kollektíva